PAŠKO ALEKSIĆ S.P. - Ekskluzivni izvajalec za DR KONEKT d.o.o.

Stopnice iz granitnih ploščic

Stopnice iz granitnih ploščic. Nizek podest in stopnice sem obložil z granitnimi ploščicami kitajske oznake G-654. Zadeva je lepo izpadla in škoda, da je ne bi podelil z vami, čeprav na žalost nisem prav veliko slikal.

Originalne načrte so mal spremenili, to je razlog da je podest na vhodu v stanovanje dokaj čudno izpadel: visok in postrani. Višino podesta sem razdelil in dozidal še eno nizko stopnico spredaj. Stranski del  sem spravil pravokotno na stopnice.

PRIPRAVA:
stopnice-iz-granitnih-ploscic-1

Granitne ploščice so po  robu žagane z vodno žago pod kotom 45 stopinj. Ker je tak rob zelo občutljiv, sem stike sproti lepil z dvokomponentnim epoksidnim lepilom, ki sem ga predhodno še prebarval v črno barvo. Za spremembo barve obstajajo original tonerji za dodajanje v različna lepila, sam pa dodajam fugirno maso v želeni barvi, dokler ne dobim pravega odtenka in zadeva je tako hitro rešena.

LEPLJENJE:

stopnice-iz-granitnih-ploscic-2

Narediti rob  v nulo je precej zahtevno. Za to je treba dosti natančnosti. Kasneje se namreč vsaka napaka pozna. Pozna se tudi, če je kakšna ploščica bila višja ali daljša, če stik ni čisto 100 % … Za večjo natančnost in za to, da obdržim vse stike na mestu, si pomagam z lepilnim trakom. Tako je na koncu manj kakršnih koli vidnih odstopanj.

VOGALI:

stopnice-iz-granitnih-ploscic-3

stopnice-iz-granitnih-ploscic-4

Ko se vse skupaj posuši, vogale stopnice iz granitnih ploščic po robovih še pobrusim za 3-4 mm in spoliram z orodjem za poliranjem granita. Če se res dobro pogleda (na kolenih ali na sliki :), se vidi za las debela fuga, kjer so stiki vertikalnih in horizontalnih granitnih ploščic.

KONČAN IZDELEK:

stopnice-iz-granitnih-ploscic-5 stopnice-iz-granitnih-ploscic-7

stopnice-iz-granitnih-ploscic-6

Na sliki se dobro vidi, kakšen je lahko granit. Ploščice iz granita niso namreč vse čisto istega odtenka. Ker že vem, kaj lahko pričakujem, ploščice dodatno zmešam, da se razlika med odtenki granitnih ploščic čim bolj razbije. Ljudje so navajeni na ploščice, ki so vse v enakem odtenku, in od granita pričakujejo isto – e, to pa ne gre … Zakaj? Ker je kamen pač dar narave, narava pa te stvari dela po svoje. No, pomaga pa, če se kupi kakšna boljša klasa granitnih ploščic, in ne glih najcenejše, pri katerih so odtenki ponavadi najbolj različni.
Stopnice iz granitnih ploščic so končane.

Hvala za pozornost

Komentiraj

Osnovni podatki

Naziv: DOBAVA IN VGRADNJA NARAVNEGA KAMNA
           PAŠKO ALEKSIĆ S.P.
Davčna številka: SI50695029
Matična številka: 3308537000
Datum ustanovitve: 04.04.2008
TRR:IBAN SI56 1010 0005 0314 768 (BANKA KOPER d.d.)

Sedež podjetja

KM footer belPAŠKO ALEKSIĆ S.P.
Dolenjska cesta 185
1291 Škofljica

Telefon: +386 40 692 321
E-pošta: info@kamen-mojster.si

Kontaktirajte nas za najugodnejšo ponudbo!ODDAJ POVPRAŠEVANJE