PAŠKO ALEKSIĆ S.P. - Ekskluzivni izvajalec za DR KONEKT d.o.o.

Okrasna opeka

Okrasna opeka je pogosta izbira strank kot dekorativni stenski element v hiši ali stanovanju. Prostoru naredi pridih preteklosti.

PRIPRAVA:

Na stenah je izravnalna masa, čeprav je bilo naročeno da se ne nanaša. Materiali ki so iz gipsa (stenske izravnalne mase) in materali na cementni osnovi (lepila), namreč ne gredo skupaj. 

Stene smo tako kot vedno v takšnih primerih s kotno brusilko in odsesalno glavo pobrusili do osnove. V tem primeru knauf plošče.

Stene smo premazali z emulzijo UZIN PE-360. Z njo zmanjšamo vpojnost podlage in vežemo nesprejete delce.

Stene premazane

Tukaj smo najdli navodila za pleskarje, ki so jih spregledali.

OPIS:

Sedaj ko je stena pripravljena za polaganje si ogledamo opeko. 

Okrasna opeka je Belgijskega proizvajalca. Obe dolgi stranici polne opeke sta narezani na rezini približno 2cm debeline. Imenuje se slip opeka. Kot takšna je bolj primerna za vgradnjo znotraj ali zunaj hiš in stanovanj. Prednosti so lažja vgradnja, manjša teža in varčevanje prostora. Ko je enkrat vgrajena je popolnoma identična polni opeki. 

VGRADNJA:

Slip opeko se lahko vgradi na par načinov. Ker opeko ne vgrajujemo pogosto sem se odločil da bomo v fuge vstavljali pravokotne deščice debeline 11mm . Zakaj prav 11mm? Ker je žlica za obdelavo fug 10mm in sem se na tak način izognil naknadnemu zatikanju žlice pri obdelavi fug.

Z lepljenjem začnemo spodaj. Prvo vrsto sem dvignil na višino parketa, da lahko parketar potisne svoje deske pod opeko. Nekaj sem računal kako bom zastavil prvo vrsto in kako se mi bo izšlo na vrh. 

Delo lepo poteka, zamik smo naredili na polovico opeke.

Naša okrasna opeka je v 4 tonih in je zelo pomembno pravilno mešanje barv. Zaželjeno je da so čim bolj razmetane barve. Deščice smo pobrali ven iz fug in se pripravljamo na fugiranje.

FUGIRANJE:

Fugiramo lahko na več načinov. Obstajajo tehnike polaganje opeke in fugiranja sproti, fugiranje z raznimi pištolami, vrečkami, kakšnimi kovinskimi ali lesenimi zajemalkami. Tukaj se je stranka odločila za klasično cementno sivo fugo ki je zelo lepo zapolnila vrzeli med opeko.

Ko so fuge polne, jih obdelamo. Jaz sem si pripomoček naredil sam. Ploščata nerjavča palica debeline 3mm in širine 10mm. Zakrivljena tako kot nam ustreza.

Zafugirano

Odvečna fugirna masa se pravočasno očisti s krtačo.

Takole izgleda okrasna opeka na steni

Končni izdelek

Komentiraj

Osnovni podatki

Naziv: DOBAVA IN VGRADNJA NARAVNEGA KAMNA
           PAŠKO ALEKSIĆ S.P.
Davčna številka: SI50695029
Matična številka: 3308537000
Datum ustanovitve: 04.04.2008
TRR:IBAN SI56 1010 0005 0314 768 (BANKA KOPER d.d.)

Sedež podjetja

KM footer belPAŠKO ALEKSIĆ S.P.
Dolenjska cesta 185
1291 Škofljica

Telefon: +386 40 692 321
E-pošta: info@kamen-mojster.si

Kontaktirajte nas za najugodnejšo ponudbo!ODDAJ POVPRAŠEVANJE