PAŠKO ALEKSIĆ S.P. - Ekskluzivni izvajalec za DR KONEKT d.o.o.

Polaganje granitnih stopnic na beton

Granitne stopnice se ponavadi polagajo na beton. To je najbolj pogost postopek, zaradi tega vam bom v tem prispevku prikazal, kako poteka klasičen postopek vgradnje granitnih stopnic.

Najprej pa, kako se dela betonska mešanica: pesek in cement morata biti v razmerju 3 : 1, pesek se predhodno dobro zmoči. Največja napaka pri polaganju granita je, da se dela s preveč suho mešanico, ker je takrat tisti granit položen le malo boljše kot na navaden pesek. Mešanica mora biti mokra, če hočemo dober rezultat.

Vsak mojster sicer montira “malo po svoje”. Jaz del, kjer čelo nasede na stopnico, zmeraj še dodatno zaščitim pred udorom vode, tako, da nanesem silikonski kit.

polaganje granitnih stopnic 1, nanašanje silikonskega kitapolaganje granitnih stopnic 2, nanašanje silikonskega kita

Čelo potem postavim na stopnico in preverim, da je postavljeno pravokotno na predhodno nastopno granitno ploščo. Beton se polije z vodo in potem še z mešanico cementa in vode. Mešanici rečemo cementna polivka. Posebej sem pozoren, da je hrbet čela ves polit s cementno polivko.

polaganje granitnih stopnic 3, nanašanje cementne polivkepolaganje granitnih stopnic 4, nanašanje cementne polivke

Ko je čelo enkrat dobro zalito in pripravljeno, se luknja med betonom in granitom zapolni z betonom.

polaganje granitnih stopnic 5, polnjenje lukenj z betonompolaganje granitnih stopnic 6, polnjenje lukenj z betonom

Čelo je narejeno, pričnem z pripravo podlage za nastopno granitno ploščo. Mešanico se nanese na rahlo namočen beton in sproti preverja z vodno tehtnico, če je padec ustrezen.

polaganje granitnih stopnic 7 , priprava podlagepolaganje granitnih stopnic 8, priprava podlage

Ker je podlaga za nastopno ploščo zdaj pripravljena, se povrh polije s cementno polivko. Če gre pod nastopno ploščo velik betona, potem dam tudi malo več polivke, če pa gre na par cm, kot je tukaj primer, pa je treba ravno prav zaliti. Ker če je preveč polivke, vse “zaplava” in je treba postopek ponoviti na novo še enkrat.

polaganje granitnih stopnic 9 , priprava podlagepolaganje granitnih stopnic 10, priprava podlage

Zdaj, ko je vse pripravljeno, čelo z zgornje strani premažem z lepilom. Na tak način zatesnim stik pred vodo pa še dodatno ojačam – zalepim rob stopnice.

polaganje granitnih stopnic 11 , premaz z lepilo za ojačanjepolaganje granitnih stopnic 12, premaz z lepilo za ojačanje

Takole izgleda pripravljena podlaga za polaganje nastopne plošče:

Polaganje granitnih stopnic na beton 13, pripravljena podlaga za polaganje nastopne plošče

Na koncu nastopno ploščo z gumi kladivom postavimo v ustrezen padec. Pozorni moramo biti, da je v sprednjem delu nastopna plošča nasedla na čelo do konca, višek lepila in polivke pa čim prej operemo, ker se na soncu hitro suši.

Polaganje granitnih stopnic na beton 14, z gumi kladivom nastopno ploščo postavimo v ustrezen padec

To je bila ena stopnica …. Ena po ena in počasi naredimo vse. V nadaljevanju še slike končnega izdelka:

polaganje granitnih stopnic 15 , končni izdelekpolaganje granitnih stopnic 16, končni izdelek
polaganje granitnih stopnic 17 , končni izdelekpolaganje granitnih stopnic 18 , končni izdelek

4 komentarjev
  1. Lepo

  2. Lepo prikazano ,no če to ni zavajanje ,potem se vam lepo zahvaljujem .

    Vojko

  3. онлайн кредит дельта банк украина

  4. hOur company offers supreme quality pharmacy. Look at our health contributing portal in case you want to feel better. Our company provides generic pills. Take a look at our health contributing website in case you want to look better. Our company offers a wide variety of non prescription products. Look at our health website in case you want to to improve your health with a help of generic supplements. Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Take a look at our health portal in case you want to look better with a help of health products. Our company provides supreme quality non prescription products. Look at our health contributing portal in case you want to look healthier. Our company provides a wide variety of non prescription drugs. Look at our health website in case you want to to improve your health with a help general health products.
    Our company offers supreme quality health products. Take a look at our health contributing site in case you want to improve your health. Our company provides a wide variety of non prescription products. Visit our health portal in case you want to feel better with a help of general health products. Our site offers a wide variety of non prescription products. Look at our health site in case you want to look healthier with a help general health products. Our company provides a wide variety of weight loss products. Visit our health contributing website in case you want to feel healthier. Our company provides a wide variety of general health products. Look at our health contributing website in case you want to strengthen your health.

Komentiraj

Osnovni podatki

Naziv: DOBAVA IN VGRADNJA NARAVNEGA KAMNA
           PAŠKO ALEKSIĆ S.P.
Davčna številka: SI50695029
Matična številka: 3308537000
Datum ustanovitve: 04.04.2008
TRR:IBAN SI56 1010 0005 0314 768 (BANKA KOPER d.d.)

Sedež podjetja

KM footer belPAŠKO ALEKSIĆ S.P.
Dolenjska cesta 185
1291 Škofljica

Telefon: +386 40 692 321
E-pošta: info@kamen-mojster.si

Kontaktirajte nas za najugodnejšo ponudbo!ODDAJ POVPRAŠEVANJE